ΚΥΝΗΓΙ ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Ξεκίνημα και για το «ολόφρεσκο» Hungarian Ladies Open, με τη συμμετοχή αθλητριών που όπως είθισται τις περισσότερες φορές βρίσκονται εκτός του Top30. Τα χαμηλά χρηματικά έπαθλα δεν ελκύουν δυνατά ονόματα, αλλά παράλληλα το γεγονός αυτό, αποτελεί κλασική ευκαιρία για παίκτριες που βρίσκονται σε φόρμα να βελτιώσουν αισθητά την κατάταξή τους.

Η Τιμέα Μπάμπος τίμησε την πρόσκληση των διοργανωτών και βρίσκεται στην κορυφή του ταμπλό, με τη Λούσι Σαφάρζοβα να καταλαμβάνει την αντίστοιχη στο κάτω μέρος.

Εν αναμονή του τελικού γύρου των προκριματικών, η Τσέχα φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός 2015 θα ανοίξει το απογευματινό πρόγραμμα απέναντι στην αινιγματική Μάγκντα Λινέτ, με την Πολωνή να δείχνει ότι δε βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η μονομαχία ανάμεσα στις ασταθείς Ανίκα Μπεκ και Γιάνα Σεπέλοβα με τις δύο αντιπάλους να μοιράζονται τις νίκες σε έξι φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες, ποτέ όμως σε συνθήκες indoor hard.

Στην πρώτη μέρα των προκριματικών ξεχώρισαν οι άνετες επικρατήσεις των Γιάνα Φετ και Μπάρμπορα Στέφκοβα επί των Νίνα Στογιάνοβιτς και Ελίτσα Κόστοβα αντίστοιχα, ενώ οι Ανέτ Κόνταβειτ και Άνα Μπλίνκοβα ξεπέρασαν τα δυσκολότερα όπως αποδείχθηκαν εμπόδια των Μπάρμπορα Χας και Βαλέρια Σαβινίκι.

Απρόσμενα εύκολα εφτασε στην επιτυχία η Τερέζα Σμίτκοβα επί της Ρεμπέκα Σράμκοβα, η οποία είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο Fed Cup, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σλοβακίας.

Θύμα έκπληξης έπεσε η Αλεκσάντρα Κρούνιτς, ενώ εντυπωσιακή εξέλιξη είχε η τιτανομαχία ανάμεσα σε Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς και Γκαλίνα Βοσκομποέβα με την πρώτη να παίρνει τελικά τη νίκη με 2-1 σετ (7-6(5), 6-7(4), 6-4) σε ένα αγώνα που κράτησε ακριβώς τρεις ώρες και περιελάμβανε 24 συνολικά διπλά σφάλματα!

Αναλυτικότερα το σημερινό πρόγραμμα στο μονό:

Kormoczy Court (11:00 Ώρα Κύπρου)

Άνετ Κονταβέιτ – Βικτόριγια Τόμοβα

Άνα Μπόγκνταν – Άννα Μπλίνκοβα

Εκατερίνα Αλεξάντροβα – Ντόνα Βέκιτς

Ανίκα Μπεκ – Γιάνα Τσεπέλοβα

Πολίν Παρμεντιέ – Κατερίνα Κόζλοβα

Μάγκντα Λινέτ vs Λούσι Σαφάρζοβα

Temesvari Court (11:00 Ώρα Κύπρου)

Τερέζα Σμίτκοβα – Ισαμπέλα Σινίκοβα

Μαρίνα Ζανέβσκα – Μπαρμπόρα Στέφκοβα

Γιάνα Φετ – Ταμάρα Κόρπατς

Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς – Ιβάνα Γιόροβιτς

Σάρα Σορρίμπες Τόρμο – Σου-Βέι Σιεχ

 

Leave a reply