ΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ!

Αυτό που αναμενόταν καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας έγινε πράξη! Οι υψηλότερα βαθμολογούμενες παίκτριες του ταμπλό, Τιμέα Μπάμπος και Λούτσιε Σαφάρζοβα, επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και θα συναντηθούν στο σημερινό τελικό, σε ένα τουρνουά που μάλλον δεν κέρδισε το στοίχημα με το κοινό της Βουδαπέστης, αν εξαιρέσουμε βέβαια τη χθεσινή ημέρα. 

Μπάμπος και Σαφάρζοβα διαχειρίστηκαν άψογα τις Γιούλια Γκέργκες και Καρίνα Βίτχοφτ και δε συνάντησαν ιδιαίτερες δυσκολίες, ενώ στην πορεία τους προς τον τελικό απώλεσαν μόλις ένα σετ (από Ντοντάν και Λινέτ, αντίστοιχα).

Η Σαφάρζοβα έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (2-0), οι οποίες προέρχονται από τα μακρινά 2012 (Ίστμπουρν-σε γρασίδι) και 2014 (Αμερικανικό Όπεν), με την Τσέχα να είναι και πάλι το οριακό φαβορί.

Η συνεργασία των δύο φιναλίστ στα διπλά έληξε άδοξα καθώς επέλεξαν να μην αγωνιστούν στον ημιτελικού του διπλού απέναντι στις Ροντιονόβα και Βοσκομποέβα, μετά  από τις μικρές ενοχλήσεις που ένιωσε  η Σαφάρζοβα στο δεξιό μηρό.

Τον τίτλο στο διπλό θα διεκδικήσουν έτσι οι Αρίνα Ροντιονόβα και Γκαλίνα Μποσκομποέβα απέναντι στις  Σου-Γουει Σιέ και Οκσάνα Καλασνίκοβα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες. Σιέ και Καλασνίκοβα είναι ίσως έναν ¨αέρα¨ πιο μπροστά.

Το πρόγραμμα

Kormoczy court (12:00 ώρα Κύπρου)

Αρίνα Ροντιονόβα/Γκαλίνα Βοσκομποέβα – Σου-Γουέι Σιέ/Οκσάνα Καλασνίκοβα

Τιμέα Μπάμπος – Λούτσιε Σαφάρζοβα (¨Οχι πριν από τις 14:00 ώρα Κύπρου)