ΜΕΡΤΕΝΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ!!

Η Ελίνα Σβιτόλινα μπορεί να πέρασε μια εβδομάδα γεμάτη αυξομειώσεις στην απόδοση της, ωστόσο βρίσκεται στα ημιτελικά του ΤΕΒ ΒΝP BARIBAS που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Η Ελίνα Σβιτόλινα θα ανεβάσει στροφές στα μεγάλα τουρνουά που ακολουθούν, με στόχο να παρουσιαστεί σε μεγάλη ετοιμότητα στο Roland Garro

Η 22χρονη Ουκρανή αντιμετωπίζει σήμερα την Γιάνα Τσεπελόβα η οποία θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερή, καθώς η απειρία της 16χρονης Νταγιάνα Γιαστρέμσκα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γυρίσει τον αγώνα, ενώ βρίσκοταν πίσω στο σκορ με 2-6,2-5!

Η Τσεπελόβα ήταν ανταγωνιστική στην παρελθόν απέναντι στην Ουκρανή, ωστόσο αυτή τη στιγμή, θεωρείται δεδομένο ότι το νο.13 του κόσμου μπορεί να ανεβάσει ταχύτητες εκεί που χρειάζεται.

Στον δεύτερο ημιτελικό η Ιρίνα Καμελία Μπέγκου θα πρέπει επίσης να έχει τα ίδια συναισθήματα με τη Σλοβάκ, καθώς βασίστηκε κυρίως στην πνευματική αδυναμία των Κίρστεν Φλίπκενς και Μπασάκ Εραιντίν, οι οποίες δεν είχαν την απαιτούμενη συγκέντρωση να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα όταν απέδιδαν σαφώς καλύτερο τένις.

Στο σημερινό ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Ελιζέ Μέρτενς (φώτο) η οποία δείχνει αυτή τη στιγμή να έχει πολύ καλές ελπίδες να περάσει στον τελικό, μετά την παλικαρίσια νίκη της επί της αναγεννημένης Τσάγλα Μπουγιουκάκτσαι.

Μέρτενς και Μπέγκου είχαν αναμετρηθεί τον Φεβρουάριο στα πλαίσια των 1ου γύρου του Fed Cup, με την Βελγίδα να παίρνει τη νίκη στο τρίτο σετ. Σήμερα ωστόσο αναμένεται η Βελγίδα να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη και ίσως να κλείσει το εισιτήριο για τον τελικό με ευκολότερο τρόπο.

Η Ελιζέ Μέρτενς θα βρίσκεται στον τελικό του διπλού με συμπαίκτρια την σπεσιαλίστρια Νικόλ Μέλιχαρ, αναμένοντας αντίπαλο από την αναμέτρηση των Ντάλια Γιακούποβιτς/Λουτμίλα Κίτσενοκ και Νάο Χιμπίνο/Ντάνκα Κόβινιτς, με τις τελευταίες να έχουν ένα οριακό προβάδισμα.

 

Leave a reply