ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ ΣΤΟ ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνεται το WTA Abierto Mexicano με την αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στις Λέσια Τσουρένκο και Κριστίνα Μλαντένοβιτς.

Η Μλαντένοβιτς δούλεψε υπερωρίες καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δίνοντας εξαντλητικούς αγώνες με κυριότερο το μαραθώνιο με τη Χίδερ Γουάτσον, ο οποίος διήρκησε 3,5 ώρες, ενώ ο χθεσινός ημιτελικός με την Κριστίνα ΜακXέιλ κράτησε 2 ώρες και 20 λεπτά. Η Μλαντένοβιτς αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς, ωστόσο το σπουδαίο forehand της, την έβγαλε πολλές φορές από τη δύσκολη θέση.

Η Μλαντένοβιτς στοχεύει σε 2ο τίτλο καριέρας μετά τη μεγάλη προ μηνός επιτυχία στο τουρνουά Premier της Αγίας Πετρούπολης.

Η Λέσια Τσουρένκο είδε το Nο.1 του ταμπλό Μιργιάνα Λούτσιτς-Μπαρόνι να αποχωρεί εξαντλημένη από την ίωση που την ταλαιπωρούσε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πέμπτου γκέιμ και ενώ το σκορ ήταν υπέρ της 5-0. Η Τσουρένκο είχε πάρει ξεκούραστη πρόκριση και στο 2ο γύρο όταν η Γιούλια Γκέργκες είχε αποχωρήσει με θερμοπληξία και μπαίνει σε αυτό τον τελικό με πιο ξεκούραστα πόδια.

Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, θα είναι ο τρίτος για την 27χρονη μετά το Γκουανγκτζού το 2016 και Κωνσταντινούπολη το 2015.

Tactical Point: Το καλύτερο forehand του τουρνουά (Μλαντένοβιτς), αναμετράται με ένα από τα καλύτερα backhand αυτής της εβδομάδας και αναμένεται με ενδιαφέρον η μάχη για το ποια θα καταφέρει να ¨κλειδώσει¨ την αντίπαλό της μακριά από το αγαπημένο της χτύπημα.

Όλα συνηγορούν σε ένα πολύ κλειστό ματς όπως και οι τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους, με την Ουκρανή να έχει το προβάδισμα με 3-1. Μεγάλες πιθανότητες για ματς με 3 σετ και ίσως η Ουκρανή να έχει τα αποθέματα να καταβάλει την κουρασμένη ¨Κίκι¨ στο τέλος.

Στον τελικό του διπλού, το δίδυμο έκπληξη από τη Λατινική Αμερική Βερόνικα Σεπέντε Ρόιγκ και Μαριάνα Ντούκε Μαρίνο θα αντιμετωπίσουν το πολύ έμπειρο δίδυμο των Ντάρια Γιούρακ και Αναστασία Ροντιονόβα (φώτο), με τις τελευταίες να έχουν το προβάδισμα για κατάκτηση του τίτλου.

Το πρόγραμμα (WTA)

Βερόνικ Σεπέδε Ρόιγκ/Μαριάνα Ντούκε Μαρίνο – Ντάρια Γιούρακ/Αναστασία Ροντιονόβα (23.45 Ώρα Κύπρου)
Λέσια Τσουρένκο – Κριστίνα Μλαντένοβιτς (Όχι πριν τις 02.00 Ώρα Κύπρου)