ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ

Ο μεγάλος τελικός στο Ρίο ντε Τζανέιρο φιλοξενεί δύο από τους σπουδαιότερους παίκτες της γενιάς τους. Ντομινίκ Τιμ και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε έναν τελικό (22.00 ώρα Κύπρου) που αναμένεται να παρουσιάσει τρομερό ενδιαφέρον και μόνο περίπατος δεν προμηνύεται για τον Αυστριακό Νο2 του ταμπλό και Νο 10 του κόσμου, αντίστοιχα.

Με αρκετά σκαμπανεβάσματα καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Τιμ κατόρθωσε να επιπλεύσει καθώς οι αντιπάλοι του (Σβάρτσμαν και Ράμος-Βινιόλας, κυρίως) δεν είχαν τις απαιτούμενες ψυχικές δυνάμεις με συνέπεια να υποκύψουν στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους. Τα πράγματα αναμένονται να είναι διαφορετικά απόψε καθώς ο 25χρονος Ισπανός έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει.  Έσωσε match point απέναντι στο θαυμάσιο 18χρονο Νορβηγό Κάσπερ Ρούντ, ανατρέποντας πλήρως στο σκηνικό και επιβλήθηκε στο τέλος με ιδιαίτερα εύκολο τρόπο, καθώς ο αντίπαλός του δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τη χαμένη ευκαιρία για να βρεθεί στον τελικό.

Ο Καρένιο Μπούστα, με ανεβασμένη τη ψυχολογία αντιπαρήλθε της κούρασης και κατόρθωσε λίγο αργότερα να σηκώσει τον τίτλο στα διπλά παρέα με τον Πάμπλο Κουέβας κερδίζοντας τους Κολομβιανούς Καμπάλ/Φάρα.

Τιμ και Καρένιο Μπούστα έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν με την πρώτη αναμέτρηση να έχει πραγματοποιηθεί σε τελικό της κατηγορίας Challenger στο Κόμο το 2013, εκεί όπου ο τότε πιο έμπειρος Ισπανός είχε φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Εντούτοις, η κατάσταση διαφοροποιήθηκε κατά τις επόμενες τρεις συναντήσεις με τον Τιμ να είναι ο νικητής (Γκστάαντ, Μπουένος Άιρες και Αμερικάνικο Όπεν). Ο Ντομινίκ Τιμ είναι το καθαρό φαβορί, ωστόσο ο Ισπανός είναι σε θέση να τον πιέσει με την πιθανότητα το ματς να οδηγηθεί στο τρίτο σετ να είναι αρκετά ορατή.