ΕΚΤΟΣ “CLARO OPEN” Η ΣΑΚΚΑΡΗ

Συνέχεια στον 2ο γύρο του Claro Open Colsanitas της κατηγορίας WTA International με τη διεξαγωγή του 2ου γύρου.

Τα τουρνουά αυτή της κατηγορίας προσφέρονται για εκπλήξεις καθώς το σχετικά άγνωστο επίπεδο των διαγωνιζομένων σε συνάρτηση με το αισθητά μειωμένο ενδιαφέρον από πλευράς των μεγαλύτερων ονομάτων, δίνουν σχετικά συχνά το πλεονέκτημα στις παίκτριες που έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για διάκριση και συγκομιδή βαθμών.

¨Θύμα¨ μίνι-έκπληξης έπεσε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία έχασε από την έμπειρη Σίλβια Σόλερ Εσπινόζα με 3-6,6-7. H 21χρονη Αθηναία ήταν το φαβορί της αναμέτρησης καθώς οι εμφανίσεις της το 2017 αλλά και το ντεφορμάρισμα της Ισπανίδας, της έδιναν περισσότερες πιθανότητες. Ωστόσο η μαχητικότητα της περσινής φιναλίστ ήταν το κλείδι στην τελική έκβαση του αγώνα.

Η Μαρία Σάκκαρη θα ξαναμπεί σήμερα στο κορτ με συμπαίκτρια την Σάρα Σορίμπες Τόρμο καθώς η αναμέτρηση τους στα διπλά με αντίπαλους τις Ιρίνα Κρομαντσέβα και Νίνα Στογιάνοβιτς δεν είχε ολοκληρωθεί και ενώ βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 6-7,5-5.

Ο δεύτερος γύρος αρχίζει και ολοκληρώνεται σήμερα. Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί η μεγάλη έκπληξη καθώς οι μοναδικές βαθμολογούμενες που έχουν αποχωρήσει (Αλεξάντροβα και Τιγκ), έχουν χάσει από τις πολύ έμπειρες Σκιαβόνε και Εράνι. Ωστόσο το πρόγραμμα είναι σημαδεμένο από τα μεγάλα φαβορί που “απειλούνται” από ανερχόμενους αντιπάλους.

Στο σπουδαιότερο παιγνίδι της ημέρας ξεχωρίζει η αναμέτρηση του νο.2 του ταμπλό Κατερίνα Σινιακόβα η οποία αντιμετωπίζει την απρόβλεπτη big hitter Σάρα Σορίμπες Τόρμο. Η Σινιακόβα έδειχνε να ελέγχει το παιγνίδι απέναντι στην qualifier Ζιλ Τέιχμαν, ωστόσο λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες, κατορθώνοντας να κλείσει την αναμέτρηση στα 2 σετ.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει η μονομαχία των Γιοχάνα Λάρσον και Βερόνικα Σεμπέντε Ρόιγκ, ενώ η ιδιαίτερα ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό Λάρα Αρρούαμπαρένα θα είναι το φαβορί απέναντι στην ανερχόμενη αριστερόχειρα Ιρίνα Κρομαντσέβα. Ανάμεσα στα φαβορί και το νο.1 Κίκι Μπέρτενς (φώτο) αλλά και η Μάγκντα Λινέτ οι οποίες αντιμετωπίζουν τις Σίντι Μπέργκερ και Ελίτσα Κόστοβα αντίστοιχα.

 

Όλοι οι αγώνες του 2ου γύρου στο μονό

Κίκι Μπέρτενς- Σίντι Μπέργκερ

Ντάλια Γιακούποβιτς- Φραντσέσκα Σκιαβόνε

Γιοχάνα Λάρσον- Βερόνικα Σεμπέντε Ρόιγκ

Σάσα Βίκερι- Σάρα Εράνι

Σίλβια Σόλερ Εσπινόζα- Αλεκσάντρα Κρούνιτς

Ιρίνα Κρομαντσέβα- Λάρα Αρρούαμπαρένα

Μάγντα Λινέτ- Ελίτσα Κόστοβα

Σάρα Σορίμπες Τόρμο- Κατερίνα Σινιακόβα