ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΜΠΑΡΤΙ

Με έκπληξη ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά στο Alya Malaysian Open με την Ζίνιουν Χαν να υποτάσσει στο τέλος την Κιάγκ Γουάνγκ, σε ένα ποιοτικό προημιτελικό και απειλεί πλέον καθαρά το φαβορί του τουρνουά Άσλι Μπάρτι στον πρώτο χρονιά ημιτελικό.

Η Ζίνιουν Χαν συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της και μετά την Άννα Καλινσκάγια, κέρδισε μετά από σκληρή μονομαχία την Κιάνγκ Γουάγκ με 6-7,6-2,6-4. Η 26χρονη αριστερόχειρας ήταν ισάξια με την Γουάγκ καθόλη τη διάρκεια του πρώτου σετ και ήταν θέμα χρόνου να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της.

Στο δεύτερο σετ οι ρόλοι άλλαξαν και η Χαν συνέχισε στα ίδια επίπεδα, ενώ οριακά καλύτερη ήταν και στο τρίτο σετ για να πάρει μια σπουδαία νίκη, που την φέρνει για πρώτη φορά στα ημιτελικά τουρνουά επιπέδου WTA.  Η Άσλι Μπάρτι εξακολουθεί να είναι το φαβορί για τη νίκη και πρόκριση στον τελικό, ωστόσο η χθεσινή εμφάνιση της Χαν, καταδεικνύει ότι το ματς δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Μάγδα Λινέτ και Νάο Χιμπίνο επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και επικράτησαν τον Γινγκ Γινγκ Ντουάν και Λέσλι Κερκόβε αντίστοιχα και θα αναμετρηθούν για μια θέση στον τελικό. Λινέτ και Χιμπίνο αναμετρήθηκαν πριν από 6 μήνες στα προκριματικά του Τόκυο σε παρόμοιες συνθήκες και τότε η Λινέτ πήρε πανεύκολη νίκη με 6-2,6-4. Η Πολωνή έδειξε ανθεκτικότητα σε ένα ματς για γερά νεύρα που κρίθηκε στα τρία σετ απέναντι στην Ντουάν και θα έχει το οριακό πλεονέκτημα, στο κυνήγι του πρώτου τίτλου καριέρας.

Στα διπλά οι Μέλιχαρ/Νινομίγια και Ντουάν/Χαν δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν το παιγνίδι που είχε διακοπεί από την Πέμπτη. Τα πράγματα δεν θα είναι τόσο απλά καθώς η τύχη αυτού του αγώνα πιθανόν να επηρεαστεί από την έκβαση του πρώτου ημιτελικού στο μονό όπου συμμετέχει η Χαν. Ενδεχόμενη νίκη της Χαν ή ήττα σε ματς μεγάλης διάρκειας, ενδεχομένως να διαφοροποιήσει τα πλάνα της 26χρονης Κινέζας.

Οι νικητές της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσουν στα ημιτελικά τις ξεκούραστες Ρωσίδες Νατέλα Τζαλαμίτζε και Βερόνικα Κουτερμέτοβα, καθώς οι Άσλι Μπάρτι και Κέισι Ντελάκουα βρίσκονται ήδη στον τελικό της Κυριακής.

Centre Court (10:00 Ώρα Κύπρου)

Ζίνιουν Χαν-Άσλι Μπάρτι

Νάο Χιμπίνο- Μάγδα Λινέτ

Νατέλα Τζαλαμίτζε/Βερόνικα Κουτερμέτοβα- Μέλιχαρ/Νινομίγια ή Ντουάν/Χαν (όχι πριν από τις 12:30 Ώρα Κύπρου)

Court 1 (Όχι πριν τις 11:00 Ώρα Κύπρου)

Νικόλ Μέλιχαρ/Μακότο Νινομίγια – Γινγκ Γινγκ Ντουάν/Ζίνιουν Χαν